Pàk die scholierenvergoeding!

AMSTERDAM – Wie schoolgaande kinderen en een laag inkomen heeft, kan bij de gemeente een scholierenvergoeding en een gratis laptop aanvragen. Maar niet iedereen weet dat.

Is je kind tussen de 4 en 18 jaar, dan kun je bij de gemeente Amsterdam een scholierenvergoeding aanvragen. Die vergoeding bedraagt €244,- per jaar voor basisschoolkinderen of €325,- voor kinderen op de middelbare school. De vergoeding is alléén voor Amsterdammers met een laag inkomen. Een laag inkomen heb je als het jaarinkomen niet hoger is dan €23.512,- (alleen­staande ouder) of €23.346,- (ouders). Ook mag je niet meer dan €11.880,- op je bankrekening hebben staan.
Je krijgt die scholierenvergoeding niet zomaar op je rekening gestort. De bonnetjes van de kosten die je voor je schoolgaande kind maakt, moet je bewaren en voor het einde van het komende schooljaar (1 augus­tus 2019) bij de gemeente declareren. Het gaat om kosten voor bijles, boekenfonds, schoolreis, schoolgeld, fiets en schoolspullen.
Schoolgaande kinderen van 10, 11 of 12 jaar, van wie de ouders een laag inkomen én weinig vermogen hebben, kunnen ook voor een gratis laptop of tablet in aanmerking komen. Dat geldt ook voor oudere kinderen op de middelbare school. Mooi meegenomen: de gemeente betaalt eenmalig €200,- internetkosten.

Voorwaarden aan laptop

Aan een gratis laptop zijn voorwaarden verbonden. Ontvangt je kind in het eerste jaar van de middelbare school een gratis laptop? Dat heeft je kind pas weer recht op een nieuwe laptop na vijf schooljaren.

Elke nieuwe laptop is gekoppeld aan een computercursus. “De gemeente vindt het belangrijk dat scholieren het maximale uit de laptop halen en actuele informatie krijgen over hun laptop én over veilig internetgebruik”, licht een woordvoerder van de gemeente toe. En: “De ontwikkelingen gaan zo snel, dat de cursus steeds wordt aangepast.”

Wanneer een laptop stukgaat, wordt die niet onmiddellijk vervangen. Nieuwe laptops zijn van uitstekende kwaliteit, verzekert de gemeente, en mocht de laptop toch kapotgaan of mocht er een storing optreden, dan kan de bezitter gebruikmaken van een meerjarige garantieservice.

Aanvragen

Op die site is ook informatie te vinden over andere belangrijke voordelen voor ouders met kinderen: reiskosten voor scholieren, Jongerencultuurfonds, Jeugdfonds Sport Amsterdam en de Kindbonnen. Komt u er niet uit? Bel dan 020 252 60 00.
Tekst: Arnoud van Soest | Beeld: Fred van der Zee

Reageren? »

Reageren?

Plaats een reactie

Kort nieuws
Joep Bertrams

 

Jacques Peeters
 • Gemeente sluist privégegevens minima door naar Albert Heijn
  Iedereen in het bezit van een geldige Stadspas kreeg onlangs een waardebon van € 5,-. Op de waardebon staat: ‘Tegen inlevering van deze bon en op vertoon van uw AH-Bonuskaart krijgt u 5 euro korting b lees meer >>
 • Leer van de echte graaiers
  De gemeente Amsterdam keert miljoenen euro’s, bestemd voor armoedebestrijding, niet uit. Dat is opmerkelijk, omdat het aantal armen in de stad al jaren toeneemt. Bovendien neemt de kloof tussen arm en lees meer >>
 • Politiek ontkent realiteit
  Woensdag 16 september was er een vergadering van de Raadscommissie Werk en Economie (Raadscie. WE). Op de agenda stond onder andere het rapport dat de gemeente Amsterdam heeft laten opstellen over mis lees meer >>
Ombudsman Regio Amsterdam
 • Verdwenen stukken
  Een gescheiden vrouw ontvangt sinds januari 2014 aanvullende bijstand in verband met de zorg voor haar autistische zoon. In de zomer van 2015 komt er verandering in haar persoonlijke situatie. Haar zo lees meer >>
 • Zeven en een halve meter puur geluk
  Een vrouw lijdt aan een aandoening die hypermobiliteit veroorzaakt. Als ze vermoeid raakt kunnen haar ledematen makkelijk uit de kom schieten. Vooral ’s avonds kan zij slechts vijftig meter lopen. Toc lees meer >>
 • In de knel door de kostendelersnorm
  Veel mensen raken ernstig in de problemen door de invoering van de kostendelersnorm. Het heeft even geduurd voor ze daarmee bij mij kwamen, want voor bestaande uitkeringen geldt deze norm pas sinds ju lees meer >>
De nieuwste editie van MUG Magazine

EXTRA EXTRA!!

Deze maand ons extra dikke jubileumnummer.

Klik op de omslag voor het complete magazine

(advertenties)

 

 

Nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland. Meer dan 600 nieuwsbrieflezers gingen je al voor!

Nieuwsbrief

Google ads
Vorige MUG nog eens lezen?
Direct naar >>