Abonneren

Schermafbeelding 2015-06-26 om 18.35.56Word abonnee van MUG Magazine!

  • Ontvang MUG Magazine maandelijks per post en/of lees MUG Magazine altijd en overal; op uw pc/mac, tablet en smartphone
  • Gebruik de artikelen interactief: klik handige internetadressen in het blad direct aan en lees en bekijk extra tekst en beeld.
  • Ondersteun en geniet van onafhankelijke, sociaal geëngageerde journalistiek

Al vanaf €15,- per jaar (*)
Voor alleen een digitaal abonnement (* vanaf 1 oktober 2016). Voor stadspashouders (alle steden) en studenten (studentenpas) kost een postabonnement slechts €22,50 per jaar (12 nummers), inclusief verzendkosten en digitaal lezen. Een gewoon postabonnement (plus digitaal lezen) kost €35,- per jaar.

Let op: geef uw stadspas- of studiekaartnummer op in het formulier hieronder.

Voor bedrijven
Voor organisaties, instellingen, bedrijven en actiegroepen hebben wij het service-abonnement. U ontvangt tot tien exemplaren iedere maand voor in de wachtkamer of om onder collega’s te verspreiden: €115,- per jaar. 

Als u uw abonnement zo snel mogelijk wilt laten ingaan, maak dan €15,- 0f €22,50 voor stadspashouders of €35,- voor een vol abonnement (€115,- voor een service-abonnement) over op iban NL75INGB0005855336 t.n.v. Stichting BBU en verzend onderstaand formulier.
Vergeet niet duidelijk uw (post)adres te vermelden!!

STAP 1

Word lezer of supporter van MUG

  • NB: MUG zal uw telefoonnummer nooit en te nimmer aan derden doorgeven en uitsluitend voor service-doeleinden gebruiken. Als u uw telefoonnummer doorgeeft, kunnen wij sneller contact met u zoeken wanneer er problemen zijn met bijvoorbeeld de bezorging of uw inloggegevens.
  • Ook als u MUG alleen digitaal wenst te lezen, vult u hier uw (post-)adresgegevens in. Vanzelfsprekend worden ook deze gegevens nooit aan derden verstrekt.
  • Alleen voor stadspas-abonnees en studerenden: vul hier het nummer in dat op uw stadspas staat, ongeacht de stad waar uw stadspas is uitgegeven, of het nummer van je college-/schoolkaart.
    * Postbezorging kan alleen indien u een standaard abonnement kiest (dus geen stadspas-/studiekaart abonnement). Service-abonnees krijgen MUG standaard per post, tot een maximum van 10 exemplaren iedere maand.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
]

Vraag en antwoord

Ik heb al een abonnement en ben gewend MUG online te lezen. Maar de app laat het juli-nummer niet zien. Wat doe ik verkeerd?

Antwoord: Niets, MUG is deze zomer voorlopig met de app gestopt en stelt de online-editie tot nader orde (waarschijnlijk oktober 2016) gratis beschikbaar via de homepage van deze website.

 

Klopt het dat een jaarabonnement voordeliger is geworden?

Ja en nee, omdat we met een nieuwe app (digitale editie) gaan werken, kunnen wij ons digitale abonnement (dus zonder posteditie) een stuk voordeliger aanbieden dan voorheen. Op dit moment is de precieze startdatum nog niet bekend maar het streven is 1 oktober 2016. De tarieven voor het postabonnement (maandblad in druk iedere maand per post) blijven gelijk; ook houden postabonnees de mogelijkheid om MUG Magazine digitaal te lezen.

Hoe kan ik voor mijn abonnement betalen?

Antwoord: Op dit moment kunt u alleen betalen door uw abonnementsgeld over te maken op rekeningnummer NL75INGB0005855336 t.n.v. Stichting BBU. Zodra uw betaling binnen is, ontvangt u de jongste editie per post en daarna iedere maand tot een jaar na betaling.

Kan ik ook losse nummers kopen?

Antwoord: Per 1 juli 2016 is het alleen nog mogelijk om een los nummer aan te vragen, dat na vooruitbetaling van €3,- wordt nagezonden. Vul hiervoor het contactformulier op deze website in, met duidelijk vermelding van uw naam en postadres én het nummer dat u wilt ontvangen. En maak €3,- over op NL75INGB0005855336 t.n.v. Stichting BBU. Wilt u meer nummers ontvangen? Ook dat kan. Indien u meerdere nummers in één zending wilt ontvangen (bijvoorbeeld oudere nummers of extra nummers van dezelfde editie), rekenen wij €1,- per nummer. Ook hier geldt: wij verzenden uw bestelling zodra wij uw betaling hebben ontvangen.

En oudere MUG’s?

Antwoord: Dat hangt ervan af. Van veel edities hebben wij nog maar enkele exemplaren. Die blijven dus in ons archief. Als u op zoek bent naar oude nummers, doet u er verstandig aan eerst per mail of via het contactformulier te informeren of die nog verkrijgbaar zijn, alvorens geld naar ons over te maken.

Waarom zou ik voor MUG betalen? MUG is toch gratis?

Antwoord: MUG Magazine is alleen gratis in Amsterdam verkrijgbaar, in druk. Dat kan dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Amsterdam. Lezers in andere steden kunnen wij deze service helaas niet bieden. Dat geldt tot onze spijt ook voor de meeste gemeenten in de regio Amsterdam. Ook zijn er veel Amsterdamse lezers die nogal eens misgrijpen, omdat de oplage is ‘uitverkocht’ of omdat ze niet in de buurt van een MUG-bak komen. Om al onze lezers toch MUG te kunnen aanbieden, bestaat de mogelijkheid van een abonnement. Dat dit alles niet voor niets kan, zal iedereen duidelijk zijn. Denk aan druk- en portokosten. Zelfs een online editie kost geld. Stichting BBU/MUG Magazine heeft geen winstoogmerk, eventuele winst uit verkoop van losse nummers, abonnees en advertenties vloeien direct terug in het blad. Als vaste lezer of regelmatige koper steunt u MUG en draagt u aan een nog beter MUG Magazine.

Maar MUG is toch voor mensen met een laag inkomen?

Antwoord: Daarom houden we onze prijzen zo laag mogelijk en bieden we houders van een stadspas of een college-/schoolkaart korting. De gemeente Amsterdam vindt overigens dat mensen met een laag inkomen veel aan MUG kunnen hebben en zorgt er daarom voor dat MUG Magazine in Amsterdam gratis kan blijven verschijnen.

Jullie online dienst komt nog niet erg professioneel over? Kan het niet eenvoudiger?

Antwoord: Ja hoor, zodra we meer budget hebben. MUG wordt gemaakt met minimale middelen en dat geldt ook voor onze online activiteiten.

Mag ik stukken tekst of zelfs hele artikelen uit de digitale MUG kopiëren en aan andere doorgeven?

Antwoord: Voor MUG-artikelen gelden dezelfde copyright-regels als voor iedere andere ‘content’ op internet of in gedrukte media. Maar gezien onze maatschappelijke doelstelling juichen wij ‘citeren’ juist toe. Wel graag altijd met vermelding van de bron: MUG Magazine, editie (maand?, jaar?), pagina en liefst ook met vermelding van de auteur. Let op: veel fotomateriaal in MUG Magazine en de website is eigendom van de makers, die dit materiaal als freelancer aan MUG hebben verkocht voor exclusief gebruik door MUG. Zij houden het copyright op hun materiaal. Dit kan ook voor artikelen gelden. MUG kan dus nooit namens hen toestemming geven om materiaal te kopiëren en verder te verspreiden. Maar als lezer mag u natuurlijk altijd een screenshot maken of stukken tekst voor eigen gebruik kopiëren.

 

Mijn vraag staat er niet bij…

Stel hem gerust via het contactformulier.

 

 

MUG Magazine en www. mugweb.nl zijn uitgaven van Stichting BBU
Postbus 6259, 1005 EG Amsterdam, 020 6077600

iban: NL75INGB0005855336
BTW 0086449820
KvK 3320683

Direct naar >>